16
do, sept

Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

0182 Gouda Maatschappij - Gebiedsontwikkelaar AM en gemeente Gouda hebben een overeenkomst ondertekend voor het bouwen van een aantal extra middenhuurwoningen in het project Goudshof in Gouda.

Met deze overeenkomst is er garantie dat een aantal van de huurwoningen bestemd is - en voor een langere periode ook bestemd blijft - voor middenhuur. Hiermee doet het college recht aan het streven van de gemeente te zorgen voor meer huurwoningen in dit prijssegment.

Goudshof is een project van gebiedsontwikkelaar AM op het terrein van het voormalig Sint Jozefziekenhuis. Het betreft appartementen en eengezinswoningen waar AM en de gemeente in 2017 al overeenstemming over hadden bereikt. De gebiedsontwikkelaar kwam daarna met een aanpassing, waardoor meer woningen gebouwd kunnen worden. De gemeente greep die kans om te zorgen dat deze extra woningen aangemerkt worden als middeldure huurwoningen en te regelen dat deze voor langere tijd in dit segment beschikbaar blijven. AM en belegger/verhuurder Vesteda hebben aan de gemeente het voorstel gedaan om dit voor twaalf woningen te gaan reguleren.

Met deze overeenkomst wordt vooruitgelopen op de komst van een verordening middenhuur (behandeling later dit jaar) die ook voor toekomstige bouwplannen met middeldure huur hetzelfde wil bereiken. Afspraken als deze tussen de gemeente Gouda en AM zijn op deze schaal niet eerder gemaakt in Gouda. 

De aanpak van het woningtekort in Gouda is topprioriteit voor de gemeente. Op basis van het coalitieakkoord komen er versneld 200 extra sociale huurwoningen en 200 middenhuurwoningen in Gouda. Hierdoor komen er meer betaalbare woningen. Wethouder Rogier Tetteroo is blij met het behaalde resultaat: “Ook in deze tijd willen we ons blijven inzetten op de versnelling van de woningbouw. Dat is hard nodig om de woningnood aan te pakken. We zijn blij dat AM dit aspect ook op goede wijze besproken heeft met Vesteda, de partij die de woningen gaat verhuren. Ze zijn met project Goudshof koploper en pionier waar het de gereguleerde middeldure huur betreft, waarvoor alle lof!”.

Directeur projecten AM Zuidwest Gilbert Kokenberg: “Wij zijn blij dat wij in samenspraak met Vesteda de wens van de gemeente vanuit de woningbehoefte hebben weten in te vullen en dat wij hiermee een waardevolle bijdrage aan dit woningtekort leveren”.

Pieter Knauff (Vesteda) vult Kokenberg aan: “Vesteda vindt het belangrijk dat er wordt geïnvesteerd in huurwoningen voor middeninkomens. De huurmarkt voor deze specifieke doelgroep is in Nederland nog steeds veel te klein. Fijn dat wij weer aantrekkelijke huurwoningen aan het Goudse woningbestand kunnen toevoegen”.

Afbeelding van Lorenzo Cafaro via Pixabay

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok